fredag 27 augusti 2010

Staden från helvetet

Seriöst, vilken sjukt dålig dag. Fram tills att vi skiljdes från lois o Mattias var allt bra. Sedan började helvetet.
Vi tog en buss till den hållplats vi skulle. Vi började gå i rätt riktning. Vi hade ingen riktig karta så vi frågade folk. Ingen visste. Okej. Jag o Jonas började tjafsa. Kul. Vi går tillbaka till den stora vägen o tar en taxi. Taxijäveln släpper av oss fel vid ett fult tempel.
Vi börjar fråga folk igen. Ingen lycka, vi traskar i den riktning någon skickade oss. Vi lipar nästan. Vi är trötta o sletna.
Vi går in i en affär o de skriver ut en karta. Jag orkar inte gå, mera tjafs. Vi frågar en taxi igen. Efter fem minuter erkänner han att han inte kan vägen. Okej. En man kommer fram o säger att han skall hjälpa oss. Efter många om och men, och flera telefonsamtal senare, samt diskuterande med en nya chaufför, kommer vi fram. Väl där, fel rum är tydligen bokat. Ryokan hostel tydligen. Madrass på golvet, en dusch senare och accepterande av dagens nederlag... Borsta tänderna o fixa. Tappar linsen i handfatet och kan inte hitta den igen. Jag har redan förstört två så mina reserver är slut. Faaaaaan! Nu måste ja hitta en optiker i mån. I ett land där de inte kan engelska.


Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar