onsdag 16 mars 2011

Australian passport

Budgetmat idag. Pasta med tonfisk. Pengarna rullar fort här. Tog ut ytterligare 500 dollar idag. Jag planerar nu att ta mig härifrån, iallafall för ett par veckor. Flyg till Melbourne och kanske ta lite ströjobb på plantagen tills att vi kan ta oss uppåt kusten. Det finns inte jobb här för tillfället så varför stanna här när allt vi gör är att kolla på serier?
Att få ett pass här måste vara det mest komplicerade som finns. Utöver 3 olika identieringar i form av legitimation, sjukkort och födelsebevis måste en person som har känt dig i minst ett år (får inte vara släkting, make/maka, eller bo på samma adress) uppge sina passuppgifter eller visa upp ett bevis att de är upptagna i röstlängden och intyga att du är du. Efter det måste personen som vill ha ett pass intervjuas. Seriöst? Hur svårt skall det vara? Nämnde jag att det kostar mer än 200 dollar (ca 1500 kronor).
Lite irriterad blir man ju. Thailand får med andra ord vänta lite. Kanske blir Indonesien istället innan det blir Sverige igen.


Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar