fredag 2 september 2011

Marknad i Manavgat

På måndagar och torsdagar är det marknad i Manavgat mellan 8-18. Det är den största i hela Antalyaregionen och var tydligen ett måste. Det är mer eller mindre jättedyrt (kläder, hantverk) i Side och detta skulle vara betydligt billigare. Jag kan inte låta bli att jämföra allt med Thailand och Malaysia vilket är skitdumt. Det är ungefär 2-3 gånger så dyrt jämfört med Thailand och Malaysia, men ca halva priset mot hemma. Så det är ju ändå ganska bra. Dock så hänger känslan kvar lite här att man inte riktigt vet vad man köper kvalitetsmässigt. Men för någon som mig som är H&M-fantast så bör det ju knappast vara en märkbar skillnad.
Vi köpte lite kryddor som Jason var intresserad av för 40 kronor (tio olika), en väska till Jason, ett par skor i läder till honom, en Tshirt till honom, 2 turkiska lampor/ljuslyktor, en träningsjacka (till mig) och tillhörande byxor (till Jasi) från Adidas för dryga 200 kronor. Resten har jag glömt bort eller förträngt. Vi prutade på allt och fick ner priset till hälften på några saker och 5-6 Euro på andra.

Manavgat är enligt mig en riktig skitstad. Vacker på sina ställen, speciellt längs floden men annars finns det inte mycket att se/göra. Det finns dock ett vattenfall som skall vara riktigt fint men eftersom att turistbyrån av någon irriterande anledning var stängd när den skulle vara öppen och det inte fanns något annat sätt att få tag på en karta (därav skitstad) och inte en enda vettig människa förstod engelska (tyska är dock gångbart men min tyska består av 20 substantiv, 10 verb och några små pronomen) - så missade vi det enda roliga att kolla på. Vi får se om vi orkar ta oss dit i mån, Manavgat ligger 6 km från Side men man åker smidigt för 3 lira med buss dit. Men det är ju sista dagen så kanske vill vi bara slappa.

Lite bilder från dagen i Manavgat. 35 grader och ganska trafikerat. Vi var hur trötta som helst efter allt så vi gick hem, hoppade i poolen, duschade, åt middag och la oss vid nio. Värmen tar på krafterna.























- Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar