fredag 8 april 2011

Dåligt väder - vad gör man då?

Planen med minisemestern var att slappna av lite också. Det är svårt i storstäder så vi tänkte dra norrut... Men efter väderkonsultation såg det mörkt ut. Regn. Vem vill ligga på stranden när det regnar?
Vi tog iallafall en buss uppåt och hamnade efter fem timmar i Rainbow Beach som är en liten stad vid kusten. Fraser island är en stor attraktion precis utanför Rainbow Beach men det kostar minst 200 dollar per person att åka dit så vi har helt enkelt inte råd. På ett sätt känns det skönt att vara på vägarna igen, känslan av att man inte vet vart man skall ta vägen, och inte behöver vara någonstans.
Men vad finns det att se i en liten skiten kuststad om det regnar?
Svaret är: Absolut ingenting.


Här äter vi lunch utanför tågstationen och jag är överlycklig över att ha hittat sallad för mindre än 10 dollar! Så otroligt trött på att äta McDonalds eller Burger King. Men när det kostar minst dubbelt så mycket att äta något annat så känns det inte så kul. Visst köper vi mat o lagar på hostelena, frukost och lunch äter vi alltid i matsäcksform. Men saken är att man sparar nästan inga pengar på det. Lite yoghurt, frukt och vatten blir lätt 20 dollar om man handlar i supermarket också.
Pengar är alltid ett problem när man är backpacker men här i Australien är det löjligt.


Här sitter vi med all vår packning och väntar på bussen.


Bussen tog middagspaus och vi promenerade runt lite och hittade massa fåglar. Kolla in fötterna!


Vi matade de med små bitar av godis.



Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar