lördag 24 december 2011

En tid för gemenskap och inte bara paket

Idag är det julafton, en väldigt solig sådan. Detta tog vi på Götaälvbron på väg till mamma vid 3. Solnedgång redan, men det går ju mot ljusare tider nu igen.

En viktig sak som man inte får glömma bort är ju att julen är en tid för gemenskap. Det känns som att väldigt många förlorar sig i stress angående pengar, mat, paket, kläder etc. Men sanningen är ju att hur kul det än är att få paket och presenter så vore det ju helt betydelselöst om man satt där och åt sin sill helt själv och tittade på sina nya tofflor eller chokladkartonger. Det är för att vi är tillsammans som det betyder nått.

Det för oundvikligt mina tankar till alla ensamma människor, både unga och gamla, som idag sitter själva och inte firar jul. De säger säkert att det inte spelar någon roll, att det är en dag som alla andra och att det inte betyder nått. Jag har ändå väldigt svårt att tro att när de ser familjer tillsammans och glädjen som julen är för många, att de sitter oberörda i TVsoffan. Om de ens har en soffa. Får många har inga hem. Ingen som tänker på dem. Och det spelar absolut ingen roll att jag tänker på dem, eller att du gör det. Men om man glömmer bort de helt och hållet, så finns de ju inte.

Jag är väldigt tacksam över min familj och över vilken trevlig och härlig kväll vi haft. Det är ingen självklarhet så uppskatta det och dina nära medan de finns där! Att gå till någons grav är ju helt meningslöst om man inte visade uppskattning i livet. Sprid kärlek!



Glögg i soffan.


Mammas och Jannes fina lilla gran.


Kalle Anka så klart!


Middagen... Som vanligt äter man för mycket!


Jason var tomte och läste julklappsrim på svenska :) Väldigt underhållande.





- Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar