söndag 17 juni 2012

Tips på potatisgratäng

Vi brukar aldrig laga mat med grädde eller liknande och har således aldrig det hemma. Vi brukar därför köpa denna färdiga potatisgratäng, finns i 2kg och 800g eller liknande. Vi brukar köpa den lilla. Man lägger den bara i en ugnsäker form och in i ugnen i 20 minuter eller så. Den är även glutenfri vilket ju passar mig!


Vi tycker dock att den är lite väl "gräddig" och brukar därför lägga till lite olika saker för att få den nyttigare och för att få den att räcka längre. Det blir mer som en grönsaksgratäng.
I denna har vi en påse potatisgratäng, tre stora nävar broccolibuketter, fryst blomkål, morötter och broccoli (heter sommarblandning eller nått tror jag). Vi tinar självklart grönsakerna innan för att undvika vattnighet.
3-4 vitlöksklyftor, en halv stor röd lök och två hackade tomater.
Beroende på hur mycket grönsaker vi lägger till häller vi på ca 1 dl mjölk för att den ska bli krämig.
Ibland har vi lite ost på toppen och ibland har vi bara broccoli men då brukar vi lägga till lite potatis också.
Det här äter vi när vi vill äta nått godare. Vi brukar ha lax och sallad till. Det blir minst fyra portioner för oss, oftast mer. Kanske nått för min mamma som brukar vilja ha lite tips.


- Mia

1 kommentar:

  1. Ja tack, Mia

    Tips emottages tacksamt!Det ser gott ut.

    Ann-Christin

    SvaraRadera